Tapasztalás
    A minap kocsival volt dolgom a környéken, megszomjaztam, bementem egy kocsmába. Kértem egy kávét és egy kólát. A kávé tűzforró volt, és zaccos, a kóla jéghideg, és vizes. Míg váltogatva ittam, a sarokasztalnál ülők beszélgetését füleltem.
- Az ember nem is gondolná, hogy a környezete legtűzveszélyesebb területe, a saját belei. Az ember telis tele van gázokkal. A tv-ben láttam, ahogy meggyújtották az emberből kiáramló gázt. - kérkedett jól értesülten az egyik vendég
- És, nem robbant fel? - így a másik...
    A másik asztalnál két kopasz úr öntött magába némi rövidet, majd távoztak. Megunva a löttyöket, én sem maradtam. Kint a két kopasz úr egy-egy Land Roverbe ült, majd elhajtottak. Ekkor gördült elő, úgyszólván az árnyékból a rendőrautó,. Megvárták, míg kocsiba ülök, majd sietve elém álltak autójukkal. Az egyik, kellő szigorral közölte, igazoltatás lesz. Sorolta a megfelelő papírokat, hogy igazoljam magam, meg szálljak ki, és ha ittam, akkor most valljam meg, mert ugye, ha megfújom, és kimutatja, akkor már nincs visszaút. A papírok rendben voltak, a csomagtartóban lévő holmik is. Volt pótégő készletem, meg háromszögem. Hm, és nem ittam, bár ez a rendőrségnek kettő darab szondájába került, mert a negatív eredmény láttán ismételten fújattak.
    A fentiekből az alábbi következtetésre jutottam:
1; A világ legbátrabb emberei a dohányosok
2; A rendőrök csak minden harmadik autót, autóst igazoltatják
3; A kocsmai kóla túlságosan híg, de oltja a belső tüzet, akár...