Cím: Fővárosi Közterület Felügyelet
Tisztelt cím!

    Mivel jogosan illettek azzal a váddal, hogy 2006. év 12. hónap 12. nap 09. óra 18. perckor a XIII kerület Szabolcs utca 36 sz. előtt megsértettem, behajtottam, és parkoltam. És még a 218/1999. (XII.28.) kormányrendelet is... A közterület-felügyelő meg arra járt, és intézkedett.
    Igen, igen. Tudomásul veszem az ítéletet. Igenis! Az önök által megjelölt napon, bevonulok a címzetthez, hogy a szabálysértés, ami csak kisebb fokú... Ezért csupán és csak, kötél általi lesz.
    Igen, és természetesen. Mindenben felhatalmazom az eljáró hóhér urakat, hogy akasztásom ideje alatt velem politikai vitába keveredjenek. Meg lökdössenek. Hogyne, fotózzanak is. Ha nem lenne önöknél videofelvételre alkalmas mobiltelefon, hozok magammal. Ha a készülék billentyűi lezárva volnának, a kódja: 8413. Nem, nem, csuklyát nem kérek. Tudják, a kíváncsiságom miatt. Miközben dagadt nyelvel, kidülledő szemekkel fuldoklom, látni akarom a hóhércsuklya lyukain át kivillanó szemüket. A fülembe se kérek füldugót. Nem csak látni, hallani is szeretném, ahogy éljeneznek, és boldog örömteli lesz a napjuk.
Hogy a fenti művelet az aktuális címen egy sötét nyirkos pincében lesz végrehajtva? És hogy a fotók élessége, a mobil videó minősége?
Sajnálom, a világításról önöknek kell gondoskodniuk.