Álságok
Embernek joga:
Hír. "G Károly 34 éves kreolbőrű férfi alaposan gyanúsítható, hogy megerőszakolta Nagy Hajnalka 13 éves somogyszabolcsi lakost."
Embernek útja:
Mi az, hogy a könnyű drog nem ártalmas? Ha az ember szervezetének mégoly hasznos, egészséges, és százszázalékos, cukormentes és biotermesztésű rostos baracklevet mindig és kizárólag csak sarki kocsmában, és lepusztult kisvárosi vasútállomások kisvendéglőiben itatjuk a gyermekünkkel, biztosak lehetünk benne, hogy korosodván, áttér a szűrt barackpárlatra.
Embernek törvénye:
Nem vagyok közéleti ember, nyugodtan kijelenthetem, nem hiszek a bíróság, az ügyészség, a rendőrség tisztességében. Ha az ittasan halálos karambolt okozó, biztosítási csaló popsztár letöltendő börtön nélkül megúszhatja, mert az ítélet nyilvánvaló gyalázat. Ha az olajszőkítő legfelsőbb körök érintettjeit nem fedik fel, mert az ügyészség még nyomozati szakaszban megfúrhatja a kényes ügyet. Ha a strandról fürdőnadrágos, ártatlan embert bilincsbe verve lehet elvinni, és a lehetőségeikkel visszaélő rendőrök nem kapnak büntetést.
Embernek kapzsisága:
Valaha a bankoktól hosszas procedúra volt hitelhez jutni . A hercehurca a hitelezőt is védte, ne bonyolódjon bele erejét, lehetőségeit meghaladó helyzetbe. Manapság bárki, bármikor, bármilyen összegű hitelhez hozzájut, ha a megfelelő vagyoni biztosítékkal rendelkezik. Néha már ez utóbbi sem kell.
Embernek tisztessége:
Jogerős börtönbüntetésüket letöltött bűnözők, televíziós csatornákon, élőadásban parádéznak. A botcsinálta riporter, hogylétükről, jövőjükről, további terveikről faggatja őket.